Slået op d.

6 gode grunde til at få akupunktur

Hvorfor bør du overveje akupunktur?

Daglige smerter, hovedpine, søvnproblemer mm.Der kan være mange virkelig gode grunde til at få akupunktur. Men der er nogle som er særdeles gode. Og mon ikke du kender mindst een af dem?

1. Ole Lukøje lader vente på sig

Akupunktur kan udligne de ubalancer, som spænder ben for din skønhedssøvn. Hvadenten du ligger og vender og drejer dig i sengen hele natten;  om du ikke kan falde i søvn eller om du vågner regelmæssigt i løbet af natten, så mærker du frustrationen stige og stige jo længere tid der går. Det medfører endnu flere spændinger – overtræthed og angst for igen ikke at kunne sove. Du får skabt en ond cirkel.

2. (Kroniske) smerter

Smerter er en klar vinder på listen over årsager for, hvorfor folk opsøger en akupunktør. Og med virkelig god grund.

For smerter er skrækkelige. Lige meget om de er akutte, kroniske eller blot længerevarende. Det har du sikkert stiftet bekendtskab med på eet eller andet tidspunkt i livet. Hvem har ikke det?

Akupunktur er særdeles effektivt til smertebehandling. Du skal dog lige huske at tage i betragtning, at du – hvis du har gået med problemet i meget lang tid også skal forvente, at det tager flere behandlinger for at få løst igen. Alligevel kan du ofte finde lindring hurtigere end du aner.

3. Psykiske ubalancer

Tusindvis af mennesker lider af angst, depression og andre psykiske ubalancer, som kan påvirke et menneskes liv ganske alvorligt.

Selvom der er masser af dygtige terapeuter du kan tale med, er det ikke altid nok. Og i de fleste tilfælde kan akupunktur endda øge effekten af terapi.

Ofte vil du få ordineret psykofarmaka i form af lykkepiller eller lignende for at “komme dig”. Desværre giver dette i langt de fleste tilfælde meget voldsomme “sidegevinster” i form af vægtøgning (og det gør jo ikke ligefrem een gladere, vel?!) og andre bivirkninger.

Det er her akupunktur kommer ind i billedet. Helt uden negative bivirkninger kan du opleve humøret og energien blive løftet og de dunkle tanker forsvinde efter blot få behandlinger.

4. Allergi

Nysen, næsen løber, røde og kløende øjne der løber i vand?!

Kan du genkende nogle af disse symptomer? Så har du sandsynligvis “glæden” af en (eller flere) allergi(-er).

Såvel sæsonbetingede  – som fx pollenallergi og høfeber – som også andre allergier kan være direkte invaliderende. Flere studier viser dog, at allergisymptomerne kan blive dæmpet – og ofte endda helt forsvinde – med regelmæssige akupunkturbehandlinger. Immunsystemet har til huse i tarmen og derfor er det vigtigt at holde fokus på et sundt tarmsystem sammen med akupunkturen, som også arbejder henimod et afbalanceret og velfungerende immunforsvar.

5. Hovedpine og migræne

For dem som lider af migræne kan livet være ret uforudsigeligt. Som et lyn fra en klar himmel kan sådan et anfald komme og overtage dit liv.

For nogle betyder det, at flere dage – ja, endda nogle gange uger – rives ud af kalenderen og ryger i glemmebogen.

Der findes medicin og piller imod migræne, men ofte er det stærke sager, som både kan gøre dig afhængig og kan have voldsomme bivirkninger.

Også “almindelig” hovedpine kan være skrækkeligt og langt de fleste danskere har altid et mindre arsenal af håndkøbsmedicin indenfor rækkevidde. Desværre bidrager den hyppige brug af panodiler mm også ofte til yderligere hovedpiner (temmelig bizart at een af bivirkningerne ved hovedpinepiller er hovedpine, ikke?!

Akupunktur er fri for uønskede bivirkninger og kan reducere hyppigheden og styrken af migrænen. Og i virkelig mange tilfælde endda helt fjerne den. Det har jeg virkelig god erfaring med i min klinik.

6. Hormonelle ubalancer

Mange kvinder lider under hormonelle ubalancer i form af fx uregelmæssige eller kraftige menstruationer, pms (OK – her lider mændene så nok også lidt med ;),overgangsgener, hedeture, uren hud, humørsvingninger eller menstruationssmerter.

Men også kraftigere reaktioner som fx depression, vrede og andet kan skyldes hormonelle ubalancer.

Håndkøbsmedicin vil oftest kun give en midlertidig symptombehandling – uden varig effekt.

For at komme problematikken til livs er det derfor vigtigt at finde årsagen og behandle den. Det er ikke blot muligt med akupunktur, men også meget virkningsfuldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *